Self Timer Remote for Canon Powershot A95?? | High Sierra Topix  

Self Timer Remote for Canon Powershot A95??

Topics covering photography and videography of the flora, fauna and landscape of the Sierra Nevada mountains. Show off your talent. Post your photos and videos here!
User avatar

Self Timer Remote for Canon Powershot A95??

Postby madeintahoe » Tue Aug 11, 2009 8:59 am

Does anyone know if I can use one of those self timer remotes on this model of camera? I have looked but it is telling me It only can be done using the self 10sec. timer which I currently use.

Someone had told me you can also use the remote...but I am not seeing that I can
:confused: Any ideas?



User avatar
madeintahoe
Topix Expert
 
Posts: 467
Joined: Fri Nov 04, 2005 9:58 am
Location: South Lake Tahoe, Meyers, CA.
Experience: N/A

User avatar

Re: Self Timer Remote for Canon Powershot A95??

Postby SSSdave » Thu Aug 13, 2009 11:39 pm

You might ask on this forum:

http://photography-on-the.net/forum/for ... y.php?f=15

I bought the RS-60ES remote shutter release cable for my G10 that are also used on many of the Canon DSLR's. That requires a special minature phone jack connector. Use it on my closeup work most of the time so I don't vibrate the camera when taking shots. Note compact digital cameras rarely have remote shutter control features.
User avatar
SSSdave
Topix Fanatic
 
Posts: 1965
Joined: Thu Nov 17, 2005 11:18 pm
Location: Silicon Valley
Experience: N/A


Return to High Sierra Photography / Videography



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest